Ilmanvaihtokanavien eristäminen

Ilmanvaihtokanavien asentaminen ja eristäminen leimautuu usein rakentamisessa ikäväksi työvaiheeksi. Työskentelyn olosuhteet eivät ole välttämättä kaikista miellyttävimmät ja esimerkiksi kesän helteet aiheuttavat asentajalle omat haasteensa. Lisäksi rakentaessa on myös valtava määrä muita asioita hoidettavana, useat niistä asukkaalle ilmanvaihtoa kiinnostavampia. Ilmanvaihtoa ja sen merkitystä asumisen viihtyvyyteen ei kuitenkaan kannata väheksyä, koska ilmanvaihdon tehtävänä on tuoda riittävä määrä puhdasta ilmaa asuntoon ja samalla poistaa syntyneet epäpuhtaudet.

Yksi osa ilmanvaihtojärjestelmää ovat ilmanvaihtokanavat. Hyvin eristetyt ilmanvaihtokanavat vaikuttavat energiakustannuksiin niin omakotitaloissa, kuin muissakin kiinteistöissä. BetterPipe tarjoaakin ilmanvaihtokanavien eristämiseen vaivattoman, laadukkaan ja turvallisen ratkaisun valmiiksi lämpö- ja kondenssieristetyillä ilmanvaihtokanavilla.

Videolla LVI- Trio hoitaa omakotitalon ilmanvaihtotyöt BetterPipe ilmanvaihtokanavilla.

Kodin ilmanvaihtotyöt BetterPipe iv- kanvilla

Miksi ilmanvaihtokanavat eristetään?

Ilmanvaihtokanavien eristämisellä pyritään parantamaan ilmanvaihtojärjestelmän energiatehokkuutta, sekä pidetään huoli siitä, että ilmanvaihtojärjestelmä toimii tarkoituksenmukaisella tavalla. Ilmanvaihtokanavien lämmöneristyksen tarkoituksena on estää iv-kanavan sisällä kulkevan ilman tarpeeton jäähtyminen tai lämpeneminen ja samalla myös pyritään rajoittamaan kosteuden tiivistymistä kanavan sisä- tai ulkopinnalle. Mikäli tuloilmaa jäähdytetään tulee ilmanvaihtokanavisto kondenssieristää.

Laadukkaasti hoidettu ilmanvaihtokanavien eristys ehkäiseekin muun muassa kondenssivuotojen mahdollisen kulkeutumisen rakenteisiin ja suojaa tällä tavalla rakennusta. Hyvin suunniteltu ja laadukkaasti toteutettu kodin ilmanvaihtojärjestelmä onkin tärkeä osa rakentamisen kokonaisuutta ja sen myötä asumisen mukavuus nousee esimerkiksi paremman sisäilman osalta.

Ilmanvaihtokanavien lämmöneristyksen tarkoituksena on estää iv-kanavan sisällä kulkevan ilman tarpeeton jäähtyminen tai lämpeneminen ja samalla myös pyritään rajoittamaan kosteuden tiivistymistä kanavan sisä- tai ulkopinnalle

BetterPipe iv-kanavat asennettuna

Ilmanvaihtokanavien kondenssieristys viilennyksessä

Tänä päivänä rakennettavat asunnot ovat entistä ilmatiiviimpiä johtuen eristysvaatimuksista ja tämän seurauksena kertynyt lämpö ei pääse vuotojen seurauksena ulos niin usein. Tämä on johtanut siihen, että kesän helteillä lämpötilat sisällä ylittävät usein sisätilan maksimiraja-arvot. Lämmöntarve onkin pienentynyt ja jäähdytyksen tarve taas kasvanut.

Viilennys on meille tuttu asia ja se tuokin helpotusta kesän helteillä. Useimmiten meiltä löytyykin viilennys esimerkiksi autosta ja pelkkä ajatus automatkasta kesän helteillä autossa jossa ei löydy ilmastointia voikin tuntua monesti vastenmieliseltä. Tästä huolimatta iso osa asunnoista on ilman kunnollista viilennystä ja kesän helteiden sattuessa kohdalle turvaudutaan tuulettimiin sekä muihin tilapäistä helpotusta tuoviin ratkaisuihin.

Tuloilman viilennystä varten tärkeimmät edellytykset ovat laadukkaasti eristetyt ilmanvaihtokanavat ja jäähdyttävä patteri. Tuloilmaa viilentäessä ilmanvaihtokanavat on siis kondenssieristettävä. Kondenssieristyksen tarkoituksena on estää lämpimän ilman tiivistyminen kylmän iv putken pinnalle eli kondenssieristys estää kondenssin kertymisen putken pintaan.

Tuloilman viilennystä varten tärkeimmät edellytykset ovat laadukkaasti eristetyt ilmanvaihtokanavat ja jäähdyttävä patteri.

Kondenssieristyksen yleisimmät ongelmat

Yleensä ongelmia voi tulla kondenssieristyksessä jos eristettä ei liimata kiinni ilmanvaihtokanavaan tarpeeksi tiukasti. Yleisin kondenssieristeongelma on raitisilmakanavan solukumisukan liimaamatta jättäminen kerrostalokohteissa. Mikäli kanavan ja eristeen väliin jää rako pääsee kondenssivesi kanavan pinnalle ja se voi ajan saatossa aiheuttaa ongelmia. Kondenssieristyksen on siis oltava niin tiivis ettei kanavan ja eristeen väliin jää rakoa, jolloin kondenssivesi pääsee kanavan pinnalle. Laadukas kondenssieristys suojaakin koko rakennusta lämpöhäviöltä, sekä mahdollisilta kosteusongelmilta.

BetterPipe kanavisto on valmiiksi kondenssieristetty

BetterPipen ilmanvaihtokanavat ja osat tulevat suoraan työmaalle valmiiksi kondenssi- ja lämpöeristettyinä tehdaslaadulla. Tehtaalla hoidettu ilmanvaihtokanavien eristys nopeuttaa ilmanvaihtokanavien asennusta ja samalla eriste on kiinni iv-kanavassa tehdas laadulla. BetterPipe ilmanvaihtokanavilla mitatut noin 4% lämpöhäviöt ovatkin erittäin pieniä verrattuna yleiseen käsitykseen, jonka mukaan viilennystehosta noin kolmasosa häviää ullakolle.

Eristetty ilmanvaihtokanava
Tehdaseristettyjä ilmanvaihtokanavia

Tulevaisuudessa talojen lämmöneristys lisääntyy ja tiiveys paranee, joten myös ilmanvaihdon merkitys tulee kasvamaan entisestään.

Yhteystiedot

Myynti


Ilmainen määrälaskenta ja tarjous jopa vuorokaudessa!
Lähetä IV-suunnitelmat ja lisätiedot tilaukset@betterpipe.fi tai Tarjous-lomakkeella

Uploaded image

Riku Jämsä

Myynti
LVI-asennusliikkeet, rakennusliikkeet
041 312 3275
Soita
Uploaded image

Ilmari Ollila

Myynti
LVI-asennusliikkeet, rakennusliikkeet
044 976 0264
Soita
Uploaded image

Antti Nevalainen

Toimitusjohtaja / Myynti
Jälleenmyyjät, sopimusasiakkaat
044 389 3122
Soita
Uploaded image

Sakari Saastamoinen

Määrälaskenta / Kehitys
041 318 4076
Soita

Hallinto

Uploaded image

Antti Nevalainen

Toimitusjohtaja / Myynti
Jälleenmyyjät, sopimusasiakkaat
044 389 3122
Soita
Uploaded image

Matti Niskanen

Kehitys
Uploaded image

Manne Niskanen

Tuotanto / Hankinta
044 291 4805

Laskutustiedot

Verkkolaskuosoite: 003719260582
Välittäjän tunnus: 003708599126

Sähköpostilaskut:
BetterPipeFinland@heeros-invoices-fi.com

BetterPipe laskutusosoitteet ja -ohjeet tarkemmin pdf-tiedostona
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@betterpipe.fi