Kodin ilmanvaihto

Ilmanvaihdon tarkoitus kodissa on ylläpitää hyvää ilmanlaatua ja terveellistä sisäilmaa. Vaikka ilmanvaihto on näkymätön ja hyvin toimiessaan myös hajuton osa kotia, on se silti erittäin tärkeä osa kodin viihtyvyyttä. Toimiva ilmanvaihtojärjestelmä poistaa omalta osaltaan huonoon sisäilmaan liittyviä ongelmia, kuten väsymystä, päänsärkyä ja hengitystieoireita. Hyvä sisäilma vaikuttaa tietenkin asumisviihtyvyyteen ja etenkin kesän helteillä monet kaipaavat toimivaa ilmanvaihtoa, sekä viilennystä kotiinsa. 

Toimiva ilmanvaihtojärjestelmä poistaa omalta osaltaan huonoon sisäilmaan liittyviä ongelmia, kuten väsymystä, päänsärkyä ja hengitystieoireita.

Painovoimainen ja koneellinen ilmanvaihto

Yleisimmin Suomessa on käytössä joko painovoimainen tai koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä. Näistä koneellinen ilmanvaihto on etenkin viime vuosikymmenen aikana yleistynyt kovaa vauhtia Suomalaisessa rakentamisessa ja koneellista ilmanvaihtoa voikin pitää hyvänä valintana esimerkiksi uudiskohteisiin, sekä sellaisiin kohteisiin, jossa on paljon ilmanvaihtoa sisäisesti kuormittavia tekijöitä. Ilmanvaihtoahan kuormittavat jatkuvasti esimerkiksi tilassa oleskelevien henkilöiden määrä, ilmankosteuden muutokset ja rakennusmateriaalien päästöt. 

Kuva: hengitysliitto.fi

Ilmanvaihdosta huolehtiminen

Sekä painovoimainen, että koneellinen ilmanvaihto ovat laadukkaasti toteutettuna asujalle hyvä valinta. Usein ongelmaksi muodostuu ajan saatossa se, että kodin ilmanvaihto jää näkymättömyytensä takia huoltamatta. Onpa käytössä sitten painovoimainen taikka koneellinen ilmanvaihto on tärkeää muistaa huolehtia ilmanvaihtojärjestelmän toimivuudesta.

Painovoimaisen ilmanvaihdon osalta on syytä huolehtia esimerkiksi hormien, säleikköjen puhtaudesta ja venttiileiden pesusta ja nuohouksesta. Koneellisessa ilmanvaihdossa on hyvä muistaa vaihtaa suodattimet 2-4 kertaa vuodessa. Myös ilmanvaihtokoneen puhtaus on hyvä tarkistaa tasaisin väliajoin esimerkiksi vähintään 3 kertaa vuodessa. Ilmanvaihtokanavien nuohousta ei myöskään ole syytä unohtaa vaan ne ovat oleellinen osa kodin ilmanvaihdon huolehtimisesta. Oman kodin ilmanvaihdosta huolehtiminen auttaakin laadukkaan sisäilman ylläpitämisessä ja sitä kautta parantaa asumisen viihtyvyyttä.

Koneellisessa ilmanvaihdossa on hyvä muistaa vaihtaa suodattimet 2-4 kertaa vuodessa. Myös ilmanvaihtokoneen puhtaus on hyvä tarkistaa tasaisin väliajoin esimerkiksi vähintään 3 kertaa vuodessa.

Ilmanvaihtojärjestelmän hoitaminen kuntoon, joko rakentaessa tai vanhaa remontoidessa on hoidettava säännösten ja määräysten mukaan. Tässä kohtaa on hyvä käyttää apuna suunnittelijaa. Laadukkaan suunnittelijan merkitys korostuu etenkin, jos kyseessä on vanhan ilmanvaihtojärjestelmän uusiminen ja uusi ilmanvaihtojärjestelmä olisi tarkoitus saada huomaamattomaksi osaksi vanhaa taloa. 

BetterPipe ilmanvaihtokanavat työmaalla

Ilmanvaihtokanavien valinta

Ilmanvaihtokanavien valinnassa kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi ilmanvaihtokanavien eristysvaatimukset, kanaviston asennettavuus ja eristyksen laatu. Mikäli harkitset viilennyksen asentamista kotiin on ilmanvaihtokanavisto syytä myös kondenssi eristää. BetterPipe kanavisto tarjoaa valmiiksi kondenssi- ja lämpöeristeen tehdaslaadulla. Tehtaalla eristetty kanava minimoi eristykseen liittyviä ongelmia, kuten kondenssivuotojen päätymisen rakenteisiin ja tarjoaa asujalle energiatehokkaan sekä turvallisen vaihtoehdon. BetterPipen ilmanvaihtokanavat ja osat sisältävät myös M1 puhtausluokituksen, joka kertoo tuotteen vähäpäästöisyydestä. Puhtausluokituksesta voit lukea halutessasi lisää tästä.

BetterPipe kanavisto tarjoaa valmiiksi kondenssi- ja lämpöeristeen tehdaslaadulla. Tehtaalla eristetty kanava minimoi eristykseen liittyviä ongelmia ja tarjoaa asujalle energiatehokkaan vaihtoehdon.

Tarvitsetko apua kodin ilmanvaihtoon liittyvissä asioissa? Meihin voi aina olla yhteydessä ilmanvaihtoon, rakentamiseen ja muuhunkin liittyen.

Mukavaa kesän jatkoa ja muistathan seurata meitä myös Instargramissa Youtubessa ja Facebookissa.

Yhteystiedot

Myynti


Ilmainen määrälaskenta ja tarjous jopa vuorokaudessa!
Lähetä IV-suunnitelmat ja lisätiedot tilaukset@betterpipe.fi tai Tarjous-lomakkeella

Uploaded image

Riku Jämsä

Myynti
LVI-asennusliikkeet, rakennusliikkeet
041 312 3275
Soita
Uploaded image

Ilmari Ollila

Myynti
LVI-asennusliikkeet, rakennusliikkeet
044 976 0264
Soita
Uploaded image

Antti Nevalainen

Toimitusjohtaja / Myynti
Jälleenmyyjät, sopimusasiakkaat
044 389 3122
Soita
Uploaded image

Sakari Saastamoinen

Määrälaskenta / Kehitys
041 318 4076
Soita

Hallinto

Uploaded image

Antti Nevalainen

Toimitusjohtaja / Myynti
Jälleenmyyjät, sopimusasiakkaat
044 389 3122
Soita
Uploaded image

Matti Niskanen

Kehitys
Uploaded image

Manne Niskanen

Tuotanto / Hankinta
044 291 4805

Laskutustiedot

Verkkolaskuosoite: 003719260582
Välittäjän tunnus: 003708599126

Sähköpostilaskut:
BetterPipeFinland@heeros-invoices-fi.com

BetterPipe laskutusosoitteet ja -ohjeet tarkemmin pdf-tiedostona
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@betterpipe.fi