Tiia Olkkonen valmistautuu ensi kauteen uuden valmentajan alaisuudessa

Haapajärven kiilojen hiihtäjä Tiia Olkkonen on tällä hetkellä valmistautumassa tulevaan kauteen Kainuussa Vuokatin upeissa maisemissa. Vuokatin Vaarat ovat Olkkoselle jo ennestään tuttuja, sillä hän kävi lukion Vuokatti- Ruka urheiluakatemiassa. Olkkonen antaakin kehuja Vuokatin tarjoamille harjoitus olosuhteille.

Tiia Olkkonen

Kalle Lassila Olkkosen valmentajaksi

Tulevaan kauteen alle 23- vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluva Olkkonen valmistautuu uudessa valmennuksessa entisen maastohiihtäjä Kalle Lassilan komennuksessa. Lassila ja Olkkonen aloittivat yhteistyön jo vuoden vaihteessa, mutta oikeastaan se polkaistiin kunnolla käyntiin vasta tänä kesänä. Uuden valmentajan ottamiseen liittyi odotusten ja innostuksen lisäksi aluksi myös omat mietinnän paikat. 

“Viimeiset pari vuotta olin aika lailla omillani niin oli pienoinen kynnys ottaa Kalle valmentajaksi, kun on tottunut tekemään asioita omalla tavallaan”  

Kesän harjoittelu Olkkosella muodostuu paljon rullahiihdon, juoksemisen ja voimaharjoittelun ympärille. Syksyä kohti mennessä ja kilpailukauden lähestyessä harjoittelu koventuu ja mukaan tulee enemmän esimerkiksi rullahiihtoa nousuihin. Viime kesän harjoitteluun verrattuna uuden valmentajan mukana on tullut esimerkiksi peruskunto lenkkien vauhtien kasvamisen ja radalla tehtyjen juoksuvetojen lisäämisen harjoitteluun. Yhteistyö Lassilan kanssa on kuitenkin vielä sen verran tuoretta, että mitään radikaaleja muutoksia ei Olkkosen harjoittelussa ole tapahtunut.

Korona aiheutti haasteita viime kaudella

Viime kausi oli nuorelle hiihtäjälle haastava muun muassa koronaan liittyvän epävarmuuden takia. 

“Kyllähän varsinkin alkukausi oli epävarmaa kisojen osalta, ei oikein tienny mitä on tulossa ja mihin kisoihin valmistautuu ja satsaa” 

Viime kautena esimerkiksi Olkkoselle tärkeät kovatasoiset Scandinavia cupit peruttiin kokonaan koronan takia. Nuorten mm- kisat olivat myös Olkkoselle viime kaudella iso tavoite, mutta ne jäivät valitettavasti välistä rikkonaisen alkukauden takia. 

Loppukaudesta Olkkoselle tuli hyviä onnistumisia, jotka jättivät nuoreen hiihtäjään hyvän itseluottamuksen, jonka pohjalle tulevaa kautta on hyvä alkaa rakentamaan.

Luottavaisin mielin koti tulevaa kautta

Tulevaa kautta Olkkonen lähestyykin luottavaisin mielin ja fiilis harjoitella on todella korkealla. Myös tavoitteet ovat kirkkaana mielessä. 

“Tietenkin tavoitteet pitää asettaa korkealle,  nuorten mm- kisat ovat varmasti sellainen selkeä tavoite ja maailmancupissa sprintissä jatkoon hiihtäminen, että se on sellainen seuraava steppi mikä tässä olisi otettavissa” 

Kesän Olkkonen aikoo viettää suurimmaksi osaksi Vuokatissa, mutta tarkoituksena on myös viettää aikaa kotiseudulla Haapajärvellä ja nauttia hyvistä keleistä. 

Hienoa, että saamme olla tukemassa Haapajärvisen urheilijan matkaa kohti unelmia.

Yhteystiedot

Myynti


Ilmainen määrälaskenta ja tarjous jopa vuorokaudessa!
Lähetä IV-suunnitelmat ja lisätiedot tilaukset@betterpipe.fi tai Tarjous-lomakkeella

Uploaded image

Riku Jämsä

Myynti
LVI-asennusliikkeet, rakennusliikkeet
041 312 3275
Soita
Uploaded image

Ilmari Ollila

Myynti
LVI-asennusliikkeet, rakennusliikkeet
044 976 0264
Soita
Uploaded image

Antti Nevalainen

Toimitusjohtaja / Myynti
Jälleenmyyjät, sopimusasiakkaat
044 389 3122
Soita
Uploaded image

Sakari Saastamoinen

Määrälaskenta / Kehitys
041 318 4076
Soita

Hallinto

Uploaded image

Antti Nevalainen

Toimitusjohtaja / Myynti
Jälleenmyyjät, sopimusasiakkaat
044 389 3122
Soita
Uploaded image

Matti Niskanen

Kehitys
Uploaded image

Manne Niskanen

Tuotanto / Hankinta
044 291 4805

Laskutustiedot

Verkkolaskuosoite: 003719260582
Välittäjän tunnus: 003708599126

Sähköpostilaskut:
BetterPipeFinland@heeros-invoices-fi.com

BetterPipe laskutusosoitteet ja -ohjeet tarkemmin pdf-tiedostona
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@betterpipe.fi