Suomen Vahvin mies – Jarkko Mehtälä

Jarkko Mehtälä saavutti Suomen Vahvimman miehen aseman vuonna 2023 ja BetterPipe nousi Suomen vahvimpien yritysten joukkoon omassa sarjassaan. Suomen vahvimpia yhdistää myös paikkakunta, Haapajärveltä molemmat. Matka kohti mestaruussarjaa on vaatinut kovaa työtä ja tavoitteita.

Ensimmäisen kosketuksen voimamies lajiin Jarkko Mehtälä sai yläasteella kun nuorten pesäpalloleiri vei Hämeenlinnaan. Suomen silloinen hallitseva voimamies lajin mestari Jouko Ahola kävi leirillä esittäytymässä nuorille. Vuosia myöhemmin vuonna 2016, samainen Aholan Jouko vuorostaan fiilisteli kisakatsomossa Hämeenlinnan kilpailuissa Mehtälän kisatessa WHEA liiton maailmanmestaruudesta. Tuolla leirireissulla Jarkko sai lempinimen Liekki, joka on pysynyt tiukasti mukana. Lempinimen taustaa selittää siihen aikaan pinnalla ollut uutinen Liekki-sonnista joka oli karannut ja päätynyt sitä myöten otsikoihin. “Uutinen taisi huvittaa Heikkilän Timoa niin, että hän nimesi minut Liekiksi, sillä näytin kuulemma kyseiseltä sonnilta.”

Palataan kuitenkin kymmenen vuotta taaksepäin, kun asfaltti hehkui kuumaa ja rauta oli pehmeää nuorten miesten kolistelessa painoja välillä Sornikosken Iston navetassa, välillä Maijalan Kimmon salilla ja milloin missäkin. 

“Kyllä lajin pariin minut sysäsi tavallaan Vilppolan Tapsa, joka on aina lietsonut parempaan ja jo kuukauden päästä aktiivisen salitreenin aloituksen jälkeen hän ilmoitti että kisaat voimamieskilpailuissa Haapajärvellä Kiepin pihalla järjestettävissä kilpailuissa.” , Liekki muistelee.

Jo ensimmäiset kilpailut jättivät Jarkolle sellaisen nälän, jota hän ei ole vieläkään saanut kokonaan taltutettua. Mehtälän suurimapana tavoiteena on vuosia ollut Suomen Vahvimman Miehen titteli, jonka hän saavutti kesällä 2023. Liekki kukisti viisinkertaisen Suomen vahvimman Mika Törrön Härmässä käydyssä kilpailussa.

Upeaa, että sain tämän haaveeni ja tavoitteeni saavutettua. Mutta niinhän siinä monesti käy, että nälkä kasvaa syödessä ja uudet entistä kovemmat tavoitteet on jo asetettu ja katse on kovasti eteenpäin.

Voimamies lajina vaatii omistautumista, sitoutumista ja paljon motivaatiota. Toki siitä on muodostunut myös elämäntapa, jota kunnianhimo ja halu menestyä sopivasti lietsovat aina jatkamaan. Lajin myötä tehtävät valinnat arjessa, eivät aina tunnut helpoilta, mutta toisaalta ovat usein omaan terveyden ja jaksamisen kannalta parempia. Huonoa omaatuntoa yksilöurheilija potee helposti itsekkyyttä vaativan ajankäytön vuoksi. Toisaalta parasta on, kun saa viettää aikaa perheen ja läheisten kanssa, silloin tuntee, että haluaa antaa itsestään mahdollisimman paljon.

Voimamies lajina on erittäin monipuolinen. Kilpailuissa yleisimmät lajit ovat rekan veto, tukin nosto, farmarikävely, merimieskävely ja erilaiset kanto- ja lastauslajit.  “Yksi parhaista asioista on kuitenkin lajin mukana tullut yhteisö.” Liekki kertoo.  “Kannustus ja herrasmies säännöt ovat enemmän sääntö kuin poikkeus ja kanssakilpailijoista sekä suomessa, että ulkomailla on tullut hyviä kavereita. Kilpailuissa kuulee tsemppaamista ja niihin on ollut aina helppo mennä”, hän jatkaa. Ehkä juuri lajin äärimmäisyys tekee sen, että kilpakumppaneita arvostetaan erittäin paljon. Erityisesti urheilijat ja lähipiiri tietävät millaista sietämistä ja valtavaa motivaatiota laji vaatii.

Arki voimamiehenä on vaativa. Fyysinen haaste tulee suuresta koosta, ja jokapäiväiset syömiset ja treenit määrittävät päivän kulkua. Sosiaalinen elämä jää vähemmälle, sillä työn, treenien ja normaali perhearjen jälkeen täytyy usein skipata saunailta ja sen sijaan kiiruhtaa avannon kautta nukkumaan ja palautumaan.  Ja vaikka lajille täytyy antaa paljon, toivoo Jarkko, että hän voisi olla hyvänä esimerkkinä ja suunnannäyttäjänä lapsille ja nuorille.  “Tuntuu erityisen hienolta ja tekee nöyräksi, kun kuulee olevansa jonkun nuoren idoli.”  Liekki sanoo ja lisää “Olen myös tosi kiitollinen Annikalle, että hän osaltaan mahdollistaa tämän.”

Liekki jatkaa määrätietoisesti uusia tavoitteita kohti ja kertoo hänelle tärkeän moton;  

“10 % sinusta on sitä mitä sinulle tapahtuu ja loppu 90 % on sitä miten asennoidut tapahtuneeseen.”

Sponsorointi on merkittävä osa yksilöurheilijan arkea. Se mahdollistaa harjoittelun ja kilpailemisen vaativassa lajissa. Liekki on kiitollinen kaikille tukijoilleen.

BetterPipen ja Mehtälän yhteistyössä on voimaa. Mehtälä haluaa antaa panoksensa BetterPipen markkinoinnin käyttöön ja hänet tullaan näkemään mahdollisesti myös erilaisissa messu- tai asiakastapahtumissa. “Tästä tulee hyvä juttu”, Mehtälä tietää.

Yhteystiedot

Myynti


Ilmainen määrälaskenta ja tarjous jopa vuorokaudessa!
Lähetä IV-suunnitelmat ja lisätiedot tilaukset@betterpipe.fi tai Tarjous-lomakkeella

Uploaded image

Riku Jämsä

Myynti
LVI-asennusliikkeet, rakennusliikkeet
041 312 3275
Soita
Uploaded image

Ilmari Ollila

Myynti
LVI-asennusliikkeet, rakennusliikkeet
044 976 0264
Soita
Uploaded image

Antti Nevalainen

Toimitusjohtaja / Myynti
Jälleenmyyjät, sopimusasiakkaat
044 389 3122
Soita
Uploaded image

Sakari Saastamoinen

Määrälaskenta / Kehitys
041 318 4076
Soita

Hallinto

Uploaded image

Antti Nevalainen

Toimitusjohtaja / Myynti
Jälleenmyyjät, sopimusasiakkaat
044 389 3122
Soita
Uploaded image

Matti Niskanen

Kehitys
Uploaded image

Manne Niskanen

Tuotanto / Hankinta
044 291 4805

Laskutustiedot

Verkkolaskuosoite: 003719260582
Välittäjän tunnus: 003708599126

Sähköpostilaskut:
BetterPipeFinland@heeros-invoices-fi.com

BetterPipe laskutusosoitteet ja -ohjeet tarkemmin pdf-tiedostona
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@betterpipe.fi